Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și ministrul în exercițiu al Agriculturii, scapă de audieri. Propunerile Platformei DA privind organizarea audierilor în legătură procurarea vaccinului anti-covid Sinovac, activitatea carierei de la Micăuți și subiectul exportului grâului din rezervele de stat nu au întrunit numărul necesar de voturi. 

„Cerem audierea ministrului Agricultorii pe două subiecte de rezonanță privind carierea Micăuți care activează ilegal. Nu a întreprins nimic. Toți am fost martori ce s-a întâmplat acolo. Ministrul Agriculturii nu a luat măsuri. Al doilea subiect este tot este de rezonanță. Este legat de grâu. Există riscul securității alimentare”, a menționat vicepreședintele Permanentului din parte Platformei DA, Alexandr Slusari

„Trebuie să elucidăm acest caz, pentru că e vorba despre sănătatea națiunii. Unii spun că nimic nu s-a decis, alții spun că se va cumpăra vaccinul. Cerem audierea premierului Ciocoi”, a declarat deputatul Platformei DA Alexandr Slusari.

Totodată, deputații nu au votat nici pentru audierea conducerii Consiliului Concurenței, care urma să prezinte raport privind majorările în lanț la carburanți.

Precizăm că zilele trecute, deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat, printr-un demers, audierea prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, după ce s-a anunțat disponibilitatea Republicii Moldova pentru procurarea a 400 000 de doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac Biotech Limited din China.

Tot atunci, deputatul a solicitat, în mod repetat, audierea șefului Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, privind rezultatele investigării acordului de cartel pe piața produselor petroliere și majorarea prețurilor la carburanți.

/DOC/ „Sunt multe întrebări”. Platforma DA cere audierea premierului interimar în legătură cu procurarea dozelor de vaccin CoronaVac

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!