/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Premierul interimar și ministrul Agriculturii scapă de audieri. Propunerile Platformei DA nu au întrunit numărul necesar de voturi 

missing
16 aprilie 2021, ora 10:19

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și ministrul în exercițiu al Agriculturii, scapă de audieri. Propunerile Platformei DA privind organizarea audierilor în legătură procurarea vaccinului anti-covid Sinovac, activitatea carierei de la Micăuți și subiectul exportului grâului din rezervele de stat nu au întrunit numărul necesar de voturi. 

„Cerem audierea ministrului Agricultorii pe două subiecte de rezonanță privind carierea Micăuți care activează ilegal. Nu a întreprins nimic. Toți am fost martori ce s-a întâmplat acolo. Ministrul Agriculturii nu a luat măsuri. Al doilea subiect este tot este de rezonanță. Este legat de grâu. Există riscul securității alimentare”, a menționat vicepreședintele Permanentului din parte Platformei DA, Alexandr Slusari

„Trebuie să elucidăm acest caz, pentru că e vorba despre sănătatea națiunii. Unii spun că nimic nu s-a decis, alții spun că se va cumpăra vaccinul. Cerem audierea premierului Ciocoi”, a declarat deputatul Platformei DA Alexandr Slusari.

Totodată, deputații nu au votat nici pentru audierea conducerii Consiliului Concurenței, care urma să prezinte raport privind majorările în lanț la carburanți.

Precizăm că zilele trecute, deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat, printr-un demers, audierea prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, după ce s-a anunțat disponibilitatea Republicii Moldova pentru procurarea a 400 000 de doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac Biotech Limited din China.

Tot atunci, deputatul a solicitat, în mod repetat, audierea șefului Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, privind rezultatele investigării acordului de cartel pe piața produselor petroliere și majorarea prețurilor la carburanți.

/DOC/ „Sunt multe întrebări”. Platforma DA cere audierea premierului interimar în legătură cu procurarea dozelor de vaccin CoronaVac

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram