/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Ciocoi, despre slujbele din biserici: „Nu vreau să fiu rău, dar îmi e teamă că am putea avea o creștere a cazurilor de COVID-19”

missing
20 aprilie 2021, ora 21:32

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că în zilele de sâmbătă și duminică, 18 și 18 aprilie, peste 15 mii de persoane au participat la slujbele religioase, iar în biserici nu toate măsurile sunt respectate. Declarațiile au fost făcute marți, 20 aprilie, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență. 

Prim-ministrul interimar susține că în cazul în care se aerisește încăperea și icoanele sunt dezinfectate, ritualul de împărtășanie se face cu aceeași lingură. În context, Ciocoi explică că ar putea avea loc o nouă creștere a cazurilor de coronavirus.

„Colegii de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au făcut o inspectare în zilele de sâmbătă și duminică, 17 și 18 aprilie. Astfel, sâmbătă, la slujbele religioase au participat peste cinci mii de persoane, or, în 623 de biserici serviciile divine s-au desfășurat în interiorul locașurilor de cult, iar în 42 de biserici, în aer liber. Duminică, la slujbe au participat peste zece mii de persoane și problema generală constatată de MAI este că, dacă icoanele se dezinfectează, spațiile se aerisesc, atunci împărtășania continuă cu aceeași lingură, fără dezinfectare. Problema generală constatată este că, dacă icoanele se dezinfectează și se aerisește spațiul, împărtășania rămâne să fie făcută cu aceeași lingură, oricum va fi generată o nouă creștere. Nu vreau să fiu rău, dar teamă îmi e că în următoarea perioada am putea atesta o creștere a cazurilor de infectări”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Precizăm că, tot în cadrul briefingului de presă, premierul interimar a anunțat că raioanele Hâncești, Florești și Taraclia au ieșit din Codul Roșu de alertă privind situația epidemiologică de COVID-19.  Amintim că, de la 1 aprilie, pe o perioadă de 60 de zile a fost instituită stare de urgență în toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram