Alexandr Esaulenco, directorul Serviciului de Informații și Securitate, a avut anul trecut un salariu de 353 983 de lei, adică peste 29 mii de lei lunar. Veniturile acestuia au fost suplinite cu 36 mii de lei – bani obținuți din vânzarea unui automobil, 72 de mii de lei sub formă de indemnizație de maternitate și alte 911 mii de lei, directorul SIS, le-a câștigat dintr-un contract de vânzare-cumpărare, fără a specifica însă ce anume a vândut.

Familia Esaulenco este proprietara unui teren de 5,9 ari care, potrivit declarației de avere, are o valoare de peste 17 mii de lei. Directorul SIS trăiește în chirie într-un apartament de 86 metri pătrați.

Din 2020, directorul SIS are în posesie un automobil de model Skoda Kodiaq, a cărui valoare este de peste 34 mii de euro. Tot anul trecut, acesta a luat un credit în această sumă pe care se obligă să-l întoarcă până în 2025. Acesta mai are în folosință și o TOYOTA PRIUS din 2016, a cărei valoare indicată este de 25 mii de lei.

De asemenea, Esaulenco a indicat cote părți și acțiuni în trei companii specializate în comerț.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!