Circa o treime din cazurile noi de COVID-19 înregistrate astăzi în Republica Moldova sunt din regiunea transnistreană – 224, din numărul total raportat de Ministerul Sănătății – care este de 618 cazuri. 

Din numărul total de cazuri, trei sunt de import, din Federația Rusă, SUA și România. În total au fost efectuate 5 649 de teste, dintre care 1 618 au fost teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 248 009.

Din numărul total de cazuri, zece sunt lucrători medicali. Este vorba despre un medic, șase asistenți medicali și trei membri ai personalului auxiliar.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2 452 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, dintre care, 242 sunt în stare extrem de gravă. 46 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 850 de persoane au fost vindecate. În total, 235 054 de persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3 879 de persoane, iar altele 15 929 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Din nefericire, alte 25 de persoane au pierdut lupta cu infecția. Bilanțul celor decedați a ajuns la 5 668.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!