Mai mulți foști și actuali consilieri din Anenii Noi s-ar fi imunizat cu vaccinul Pfizer înaintea medicilor. O listă a aleșilor locali a fost publicată de jurnaliștii emisiunii Cutia Neagră de la TV8. Administrația spitalului raional Anenii Noi neagă informația și susține că vaccinul Pfizer a fost administrat doar lucrătorilor medicali.

UPDATE. 18:30. Vicepreședintele raionului Anenii Noi a venit cu o reacție la vaccinarea cu Pfizer a unor consilieri și susține că va fi investigat fiecare caz

Serul ar fi fost primit de către:

  • Zatic Svetlana, consilier PDM, Vice Președinte PDM Anenii Noi și soțul acesteia;
  • Onofrei Andrei, consilier PSRM
  • Simonov Vera, fost consilier PDM și soțul acesteia

Totuși, vicedirectoarea Spitalului Raional Anenii Noi, Diana Bradu, neagă informația și susține că instituția medicală pe care o reprezintă a primit doar 24 de doze Pfizer, iar serul a fost administrat doar lucrătorilor medicali.

„La noi au fost 24 de doze de vaccin Pfizer și numa 24 de lucrători medicali din incinta spitalului s-au vaccinat. Alte informații noi nu le cunoaștem. Noi cunoaștem doar ceea ce ține de spitalul nostru”, a declarat Bradu.

TV8 a telefon de mai multe ori pe numerele de contact indicate pe site-ul Consiliului Raional din Anenii noi pentru a solicita o reacție, însă nimeni nu a răspuns la acestea. Vom reveni cu reacția celor vizați imediat ce o obținem.

La sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova, a izbucnit un scandal cu privire la utilizarea dozelor de vaccin anti-Covid. Totul a început după ce avocatul, liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a scris pe pagina sa de Facebook că, potrivit unor surse, în raionul Edineț ar fi fost imunizați, fără rând, anumiți consilieri raionali ai Partidului Socialiștilor și apropiați ai acestora.

Cu o reacție la acest subiect a venit și consiliera prezidențială Ala Nemerenco, care a menționat că a auzit și ea despre astfel de cazuri la Edineț, Ungheni și Chișinău. Astfel, la spitalul din Edineț a fost creată o comisie de anchetă internă, care va investiga abaterile din procesul de vaccinare, iar pe perioada anchetei, șefii instituții au fost suspendați din funcții.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a demarat atunci și o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate.

/VIDEO/ Scandalul vaccinării peste rând continuă! Ministerul Sănătății anunță că a demarat o anchetă

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!