/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Câțiva actuali și foști consilieri din Anenii Noi s-ar fi imunizat, fără rând, cu Pfizer

missing
22 aprilie 2021, ora 14:49

Mai mulți foști și actuali consilieri din Anenii Noi s-ar fi imunizat cu vaccinul Pfizer înaintea medicilor. O listă a aleșilor locali a fost publicată de jurnaliștii emisiunii Cutia Neagră de la TV8. Administrația spitalului raional Anenii Noi neagă informația și susține că vaccinul Pfizer a fost administrat doar lucrătorilor medicali.

UPDATE. 18:30. Vicepreședintele raionului Anenii Noi a venit cu o reacție la vaccinarea cu Pfizer a unor consilieri și susține că va fi investigat fiecare caz

Serul ar fi fost primit de către:

  • Zatic Svetlana, consilier PDM, Vice Președinte PDM Anenii Noi și soțul acesteia;
  • Onofrei Andrei, consilier PSRM
  • Simonov Vera, fost consilier PDM și soțul acesteia

Totuși, vicedirectoarea Spitalului Raional Anenii Noi, Diana Bradu, neagă informația și susține că instituția medicală pe care o reprezintă a primit doar 24 de doze Pfizer, iar serul a fost administrat doar lucrătorilor medicali.

„La noi au fost 24 de doze de vaccin Pfizer și numa 24 de lucrători medicali din incinta spitalului s-au vaccinat. Alte informații noi nu le cunoaștem. Noi cunoaștem doar ceea ce ține de spitalul nostru”, a declarat Bradu.

TV8 a telefon de mai multe ori pe numerele de contact indicate pe site-ul Consiliului Raional din Anenii noi pentru a solicita o reacție, însă nimeni nu a răspuns la acestea. Vom reveni cu reacția celor vizați imediat ce o obținem.

La sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova, a izbucnit un scandal cu privire la utilizarea dozelor de vaccin anti-Covid. Totul a început după ce avocatul, liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a scris pe pagina sa de Facebook că, potrivit unor surse, în raionul Edineț ar fi fost imunizați, fără rând, anumiți consilieri raionali ai Partidului Socialiștilor și apropiați ai acestora.

Cu o reacție la acest subiect a venit și consiliera prezidențială Ala Nemerenco, care a menționat că a auzit și ea despre astfel de cazuri la Edineț, Ungheni și Chișinău. Astfel, la spitalul din Edineț a fost creată o comisie de anchetă internă, care va investiga abaterile din procesul de vaccinare, iar pe perioada anchetei, șefii instituții au fost suspendați din funcții.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a demarat atunci și o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate.

/VIDEO/ Scandalul vaccinării peste rând continuă! Ministerul Sănătății anunță că a demarat o anchetă

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram