Octavian Zelinski, vicepreședintele raionului Anenii Noi pe domeniul social, confirmă informația că mai mulți foști și actuali consilieri s-au vaccinat, fără rând, împotriva coronavirusului. Potrivit lui, va fi investigat fiecare caz în parte, medicul care ar fi invitat în mod preferențial unele persoane va fi sancționat.

Zelinski a precizat că cazurile date au fost înregistrate înainte de 2 aprilie. Potrivit lui, astăzi, 22 aprilie, șefa-adjunctă a centrului de Sănătate Anenii Noi, responsabilă de vaccinarea, a prezentat în fața consiliului lista celor vaccinați și astfel au fost depistate persoanele care nu trebuiau să se regăsească în listă.

Sunt și consilieri raionali printre ei, dar sunt și pedagogi, sunt consilieri raionali care sunt și pedagogi, sunt și familiile lor”, a precizat Zelinski afirmând că instituția care o reprezintă regretă incidentul. .

„Noi regretăm bineînțeles, ca și Consiliu raional, acest derapaj al Centrului de Sănătate și suntem siguri că nu a fost făcut cu rea intenție, și bineînțeles vom lua măsuri și atitudine și vom aplica sancțiuni disciplinare pentru cei care au admis invitarea preferențială, sau în afara rândului, a unor persoane”, a adăugat funcționarul.

Acesta a mai menționat, că Consiliul nu are competența de a califica acest proces, explicând că este ministerul de profil, organele de anchetă care se pot pronunța, „nu suntem noi de natură de a da verdicte”.

Vicepreședintele raionului spune că „va fi investigat fiecare caz în parte, dar acei care sunt consilieri și nu se încadrează în alte categorii eligibile, bineînțeles nu au ce căuta în listă. Vom investiga fiecare caz în parte și medicul care a invitat persoana X sau Y la vaccinare, cumva în afara rândului va fi sancționată”.

Jurnaliștii emisiunii Cutia Neagră de la TV8 au publicat astăzi o listă a foștilor și actualilor consilieri din Anenii Noi care s-ar fi imunizat cu vaccinul Pfizer înaintea medicilor. Serul ar fi fost primit de către:

– Zatic Svetlana, consilier PDM, Vice Președinte PDM Anenii Noi și soțul acesteia;
– Onofrei Andrei, consilier PSRM;
– Simonov Vera, fost consilier PDM și soțul acesteia.

/DOC/ Câțiva actuali și foști consilieri din Anenii Noi s-ar fi imunizat, fără rând, cu Pfizer

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!