/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Reacția unui ex-director CFM întrebat dacă se simte vinovat de situația în care se află întreprinderea

missing
22 aprilie 2021, ora 22:33

Fostul director al Căii Ferate a Moldovei (CFM), Vladimir Cebotari, tot el deputat din partea „Pro Moldova”, a criticat raportul comisiei parlamentare care a investigat situația de la întreprindere și care a constatat că aceasta a fost delapidată de peste un miliard de lei în ultimii zece ani. 

Întrebat dacă se simte responsabil de starea în care a ajuns CFM, ex-directorul a spus următoarele: „Eu sunt persoana care a scris primul concept de restructurare a CFM. Concept care a stat la baza unui împrumut plus grant de peste 120 de milioane de euro. Sunt persoana care a negociat și a început implementarea acestui pachet și a scris planul de restructurare”.

Deși există extrase care demonstrează că întreprinderea a făcut achiziții în timpul în care la cârma acesteia se afla Vladimir Cebotari, ultimul neagă acest lucru. Este vorba despre procurarea unor servicii de avocatură. „Nu am făcut nicio achiziție… Eu nu am semnat astfel de contracte și nu a fost în perioada mea”, a spus ex-directorul la „Cutia Neagră” de la TV8.

Cât ține de raportul prezentat de comisia parlamentară, fostul șef a spus că: „problema acestui raport este că el nu explică situația de atunci, de când ea a fost generată. Cauzele și anumite fapte nu sunt relatate corect. Nici măcar nu au colectat toate datele și actele ca să explice o situație. Au putut mai mult, probabil nu au avut timp sau nu a existat intenție”.

Vladimir Cebotari a fost numit director al CFM în urma concursului organizat de către Consiliul de Administrație a întreprinderii în anul 2015. Acesta s-a aflat în fotoliul de șef timp de patru luni.

Până a ajunge director, Vladimir Cebotari a ocupat fotoliul de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram