Fostul director al Căii Ferate a Moldovei (CFM), Vladimir Cebotari, tot el deputat din partea „Pro Moldova”, a criticat raportul comisiei parlamentare care a investigat situația de la întreprindere și care a constatat că aceasta a fost delapidată de peste un miliard de lei în ultimii zece ani. 

Întrebat dacă se simte responsabil de starea în care a ajuns CFM, ex-directorul a spus următoarele: „Eu sunt persoana care a scris primul concept de restructurare a CFM. Concept care a stat la baza unui împrumut plus grant de peste 120 de milioane de euro. Sunt persoana care a negociat și a început implementarea acestui pachet și a scris planul de restructurare”.

Deși există extrase care demonstrează că întreprinderea a făcut achiziții în timpul în care la cârma acesteia se afla Vladimir Cebotari, ultimul neagă acest lucru. Este vorba despre procurarea unor servicii de avocatură. „Nu am făcut nicio achiziție… Eu nu am semnat astfel de contracte și nu a fost în perioada mea”, a spus ex-directorul la „Cutia Neagră” de la TV8.

Cât ține de raportul prezentat de comisia parlamentară, fostul șef a spus că: „problema acestui raport este că el nu explică situația de atunci, de când ea a fost generată. Cauzele și anumite fapte nu sunt relatate corect. Nici măcar nu au colectat toate datele și actele ca să explice o situație. Au putut mai mult, probabil nu au avut timp sau nu a existat intenție”.

Vladimir Cebotari a fost numit director al CFM în urma concursului organizat de către Consiliul de Administrație a întreprinderii în anul 2015. Acesta s-a aflat în fotoliul de șef timp de patru luni.

Până a ajunge director, Vladimir Cebotari a ocupat fotoliul de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!