Candidatura lui Boris Lupașcu, pentru funcția de magistrat la Curtea Constituțională (CC), pentru un mandat de șase ani, a fost susținută de Parlament cu votul a 56 de deputați, la ședința de pe 23 aprilie curent. 

„Eu în general nu pot da apreciere acțiunilor și declarațiilor dumneavoastră ca parlamentari, a hotărârilor. Dacă voi fi numit, dacă voi fi acceptat, sigur voi urma buchia Constituției”, a spus Boris Lupașcu.

Întrebat de deputatul „Pro Moldova” dacă nu trebuia numit judecătorul în baza unui concurs, președintele Comisiei Juridice, Vasile Bolea, a spus de la tribuna Parlamentului că: „legislația și legea cu privire la CC stabilește că Parlamentul numește, cu privire la procedura de concurs, nimic nu este indicat”.

Amintim că legislatorii PSRM și cei din Partidul „Șor” a votat pentru anularea prin retragere parțială a hotărârii Parlamentului din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!