/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ultima oră! Candidatura lui Lupașcu la funcția de judecător CC - susținută în Parlament

missing
23 aprilie 2021, ora 14:44

Candidatura lui Boris Lupașcu, pentru funcția de magistrat la Curtea Constituțională (CC), pentru un mandat de șase ani, a fost susținută de Parlament cu votul a 56 de deputați, la ședința de pe 23 aprilie curent. 

„Eu în general nu pot da apreciere acțiunilor și declarațiilor dumneavoastră ca parlamentari, a hotărârilor. Dacă voi fi numit, dacă voi fi acceptat, sigur voi urma buchia Constituției”, a spus Boris Lupașcu.

Întrebat de deputatul „Pro Moldova” dacă nu trebuia numit judecătorul în baza unui concurs, președintele Comisiei Juridice, Vasile Bolea, a spus de la tribuna Parlamentului că: „legislația și legea cu privire la CC stabilește că Parlamentul numește, cu privire la procedura de concurs, nimic nu este indicat”.

Amintim că legislatorii PSRM și cei din Partidul „Șor” a votat pentru anularea prin retragere parțială a hotărârii Parlamentului din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram