/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ultima oră! PSRM și Partidul Șor au votat declarația privind uzurparea Curții Constituționale

missing
23 aprilie 2021, ora 11:15

Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și Partidului „Șor” au votat declarația privind uzurparea puterii de către trei magistrați ai Curții Constituționale (CC). Declarația a fost dată citirii de la tribuna Parlamentului de către legislatorul socialist Vasile Bolea. Pentru s-au expus 54 de legislatori. 

Astfel, deputații cer demisia a trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. Cei trei magistrați au hotărât că sunt circumstanțe pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea alegerilor anticipate, în urma sesizării depuse de șefa statului, Maia Sandu.

Deputatul Platformei DA Iurie Reniță l-a luat peste picior pe parlamentarul socialist Vasile Bolea și a propus în plenul Parlamentului ca proiectul să fie redenumit astfel: „Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al PSRM”.

Indignată, președinta Parlamentului, Zianida Greceanîi, a deconectat microfonul deputatului Platformei DA Iurie Reniță.

Este plin Parlamentul de declarații. Pentru ce faceți acest circ, pentru ce manipulați și mințiți oamenii cu aceste declarații. Sunt declarații absolut stirile care… Acum, ceea ce faceți voi este un fars”, a spus Alexandru Slusari

„După mine acesta reprezintă un atac la CC. Astfel de mișcări nu vor aduce nimic bun”, a spus deputatul Partidului Democrat (PD) Nicolae Ciubuc.

Menționăm că deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei DA au părăsit sala Parlamentului în semn de protest față de această declarație.

Vedeți aici declarația integrală a PSRM privind recunoașterea caracterului captiv al CC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram