Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și Partidului „Șor” au votat declarația privind uzurparea puterii de către trei magistrați ai Curții Constituționale (CC). Declarația a fost dată citirii de la tribuna Parlamentului de către legislatorul socialist Vasile Bolea. Pentru s-au expus 54 de legislatori. 

Astfel, deputații cer demisia a trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. Cei trei magistrați au hotărât că sunt circumstanțe pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea alegerilor anticipate, în urma sesizării depuse de șefa statului, Maia Sandu.

Deputatul Platformei DA Iurie Reniță l-a luat peste picior pe parlamentarul socialist Vasile Bolea și a propus în plenul Parlamentului ca proiectul să fie redenumit astfel: „Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al PSRM”.

Indignată, președinta Parlamentului, Zianida Greceanîi, a deconectat microfonul deputatului Platformei DA Iurie Reniță.

Este plin Parlamentul de declarații. Pentru ce faceți acest circ, pentru ce manipulați și mințiți oamenii cu aceste declarații. Sunt declarații absolut stirile care… Acum, ceea ce faceți voi este un fars”, a spus Alexandru Slusari

„După mine acesta reprezintă un atac la CC. Astfel de mișcări nu vor aduce nimic bun”, a spus deputatul Partidului Democrat (PD) Nicolae Ciubuc.

Menționăm că deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei DA au părăsit sala Parlamentului în semn de protest față de această declarație.

Vedeți aici declarația integrală a PSRM privind recunoașterea caracterului captiv al CC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!