/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Președintele Consiliului European îndeamnă politicienii să respecte Constituția și statul de drept

missing
24 aprilie 2021, ora 09:47

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a venit cu un mesaj pe rețelele sociale în care a îndemnat forțele politice din Republica Moldova să respecte Constituția și principiile statului de drept.

Mesajul vine după ce ieri Parlamentul a dat vot de neîncredere pentru trei judecători ai Curții Constituționale (CC), a anulat hotărârea prin care a numit-o pe Domnica Manole la CC și a aprobat un alt candidat. Deciziile au fost suspendate ulterior de CC.

„Am exprimat sprijinul deplin al UE pentru agenda reformatoare a Maiei Sandu. Acțiunile din Parlament împotriva CC reprezintă un atac clar asupra independenței instituției. Facem apel la toți actorii politici să respecte pe deplin Constituția și statul de drept”, a scris președintele Consiliului European pe pagina sa de Twitter.

Ieri și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit cu un mesaj. Ea a spus că soluțiile pentru depășirea diferendelor politice trebuie identificate în cadrul Constituției R. Moldova.

Decizii controversate în Parlament și protest la Curtea Constituțională. Sinteza evenimentelor

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram