/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Curtea Constituțională a României, solidară cu Înalta Curte de la Chișinău. „Supremația și prevalența Constituției sunt idealuri comune”

27 aprilie 2021, ora 15:21

Curtea Constituțională a României se declară solidară cu Înalta Curte de la Chișinău, în contextul votului de vineri din Parlamentul Republicii Moldova, când deputații PSRM și Șor au votat pentru numirea unui magistrat nou la CC și și-au retras susținerea pentru președinta instituției, Domnica Manole. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Curții de la București menționează că urmăresc cu îngrijorare evoluția evenimentelor de la noi. 

„Ne exprimăm deplina solidaritate și empatie față de colegii noștri, membri ai Curții Constituționale a Republicii Moldova. Dezaprobăm atacurile concertate la adresa Curții Constituționale a Republicii Moldova și criza constituțională creată în Republica Moldova, ce urmărește a anihila eforturile de a construi, menține și consolida o democrație autentică”, declară Curtea Cnstituțională a României.

„A îndemna la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale echivalează, fără echivoc, cu a instiga la nerespectarea legii, a statului de drept, a anula însăși esența democrației. Supremația și prevalența Constituției sunt idealuri comune ce-și găsesc izvorul în istoria noastră comună dar și în viitorul nostru european”, adaugă Înalta Curte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram