/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

Un proiect de lege prin care se cere anularea examenului de Bacalaureat în 2021, înregistrat de PSRM în Parlament

missing
27 aprilie 2021, ora 10:59

Deputata socialistă Marina Radvan anunță că a înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care solicită anularea examenului de Bacalaureat în acest an. Potrivit ei, scopul este diminuarea răspândirii coronavirusului, dar și a efectelor negative ale învățământului la distanță.

Sistemul nostru online de educație nu a putut asigura cunoștințe suficiente pentru ca elevii să poată susține cu succes examenul de Bacalaureat. Despre acest lucru spun însuși elevii, precizând, că cunoștințele obținute nu sunt suficiente pentru a acumula punctajul necesar la examene. Mulți absolvenți nu au avut posibilitatea să utilizeze tehnica necesară pentru a avea un acces egal la instruire. Noi considerăm că într-o astfel de situație trebuie să urmăm exemplul de anul trecut și să anulăm examenul de Bacalaureat, iar nota elevului să fie o medie din ultimii ani. Ieri a fost înregistrat un proiect în acest sens”, a declarat Radvan.

Deputatul Nichita Țurcan a precizat că inițiativa prevede anularea examenelor de absolvire în licee, dar și a examenelor din școli profesionale și colegii.

Anterior, liderul PSRM a anunțat că deputații socialiști ar putea să ceară în Legislativ anularea examenelor de bacalaureat.

În 2020, examenele naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general au fost anulate, iar elevilor le-au fost eliberate certificate de studii gimnaziale, respectiv, diplome de bacalaureat cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), cu calcularea notelor pentru probele de examen în baza notelor obținute pe parcursul claselor de liceu. Notele pentru probele de examen au reprezentat media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII la disciplinele respective.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram