Deși în R. Moldova au ajuns mai multe tipuri de vaccin anticovid, cetățenii nu vor putea să aleagă cu ce vaccin se vor vaccina. Cel puțin asta a declarat coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, Ninel Revenco.

Potrivit ei, cetățenii se vor vaccina cu vaccinul care va fi disponbil la centrele de imunizare. „Nu suntem în situația în care să putem alege cu ce vaccin să ne imunizăm. Ce vaccin va fi disponibil în teritoriu și care va fi oferit cu acela ne vaccinăm”, afirmă Revenco.

Precizăm că astăzi, 150.000 doze vaccin împotriva COVID-19, produse de compania chineză Sinopharm, au fost donate Republicii Moldova de către Guvernul Republicii Populare Chineze. Tot astăzi, au fost livrate și 100.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac, achiziționate de Republica Moldova, prin contractare directă. Deocamdată, nu a fost anunţat preţul de achiziţie al vaccinului.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Vaccinul este unul sigur și eficient. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

R. Moldova a primit sub formă de donație și 71 mii de doze de vaccin Sputnik-V din Federația Rusă, aceasta reprezentând prima doză dintr-un lot total de 142 mii de doze. Alte vaccinuri primite sub formă de donație sunt de tip Pfizer și AstraZeneca.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!