/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Vor putea sau nu alege cetățenii R. Moldova cu ce vaccin să se vaccineze? Răspunsul autorităților

missing
27 aprilie 2021, ora 12:26

Deși în R. Moldova au ajuns mai multe tipuri de vaccin anticovid, cetățenii nu vor putea să aleagă cu ce vaccin se vor vaccina. Cel puțin asta a declarat coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, Ninel Revenco.

Potrivit ei, cetățenii se vor vaccina cu vaccinul care va fi disponbil la centrele de imunizare. „Nu suntem în situația în care să putem alege cu ce vaccin să ne imunizăm. Ce vaccin va fi disponibil în teritoriu și care va fi oferit cu acela ne vaccinăm”, afirmă Revenco.

Precizăm că astăzi, 150.000 doze vaccin împotriva COVID-19, produse de compania chineză Sinopharm, au fost donate Republicii Moldova de către Guvernul Republicii Populare Chineze. Tot astăzi, au fost livrate și 100.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac, achiziționate de Republica Moldova, prin contractare directă. Deocamdată, nu a fost anunţat preţul de achiziţie al vaccinului.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Vaccinul este unul sigur și eficient. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

R. Moldova a primit sub formă de donație și 71 mii de doze de vaccin Sputnik-V din Federația Rusă, aceasta reprezentând prima doză dintr-un lot total de 142 mii de doze. Alte vaccinuri primite sub formă de donație sunt de tip Pfizer și AstraZeneca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram