/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Decretul privind dizolvarea Parlamentului a fost publicat

missing
28 aprilie 2021, ora 19:00

Decretul privind dizolvarea Parlamentului a fost publicat. Președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvarea Legislativului, acum câteva clipe, după ce Curtea Constituțională (CC) a anunțat că decizia privind instituirea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile este neconstituțională. Potrivit legii, în caz de război și în cazul instaurării stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

„Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor. Lupta pentru curățarea sistemului public, lupta pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească ca să poată fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune”, a precizat șefa statului, Maia Sandu.

Precizăm că, starea de urgență din Republica Moldova a fost anulată. Curtea Constituțională a declarat neconstituțională decizia Parlamentului privind introducerea stării de urgență din data de 1 aprilie până pe 30 mai curent. Hotărârea Curții Constituționale de astăzi, 28 aprilie, este irevocabilă.

Sursa: Facebook/Maia Sandu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram