/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 740: Podul Kerci – închis și bilanțul de la Odesa. Geoană: Putin blufează în privința armelor nucleare

Ultima Oră! Maia Sandu anunță că a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului. Propune desfășurarea anticipatelor pe 11 iulie

28 aprilie 2021, ora 18:38

Președinta Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului. Despre aceasta a anunțat șefa statului în cadrul unui briefing de presă. Prin urmare, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 11 iulie.

„Acum câteva minute am semnat decretul de dizolvare a actualului Parlament. Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să își aleagă un Parlament nou care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic. Data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021. Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține Parlamentul care pleacă.

După alegeri vom numi un Guvern responsabil care se va baza pe o majoritate stabilă și vor îndrepta lucrurile în țară. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor. Urmează un efort mare, cetățenii au cîștigat dreptul de ași dcinde viitorul, însă responsabilitatea acestui viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi”, a declarat președinta Maia Sandu

Precizăm că, starea de urgență din Republica Moldova a fost anulată miercuri, 28 aprilie. Curtea Constituțională a declarat neconstituțională decizia Parlamentului privind introducerea stării de urgență din data de 1 aprilie până pe 30 mai curent. Hotărârea Curții Constituționale este irevocabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram