/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Șoferul care a provocat accidentul de acum un an de pe bd. Ștefan cel Mare, obligat să achite uneia dintre victime un prejudiciu dublu

29 aprilie 2021, ora 17:28

Tânărul care care în data de 17 mai anul trecut a provocat un accident teribil la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și strada Ismail, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru, a fost obligat de judecătorii Curții de Apel Chișinău să îi achite uneia dintre victime un prejudiciu moral de două ori mai mare decât a stabilit prima instanță. Mai exact, șoferul aflat atunci la volanul unui Audi, va trebui să îi achite părții vătămate suma de 300 de mii de lei, și nu 150 de mii de lei, așa cum au decis anterior magistrații Judecătoriei Buiucani.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel în data de 22 aprilie, anul curent. Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău, format din judecătorii Iurie Iordan, Alexandru Gafton și Elena Cojocari, a admis recursul depus de către Ghenadie Bujniță, succesorul unuia dintre bărbații decedați în tragicul accident, care a cerut dublarea sumei care urmează să îi fie achitată drept prejudiciu moral de către șoferul vinovat de accident.

Decizia este executorie din momentul pronunțării, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 zile.

În luna august 2020, tânărul în vârstă de 27 de ani a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu ispășirea pedepsei într-un penitenciar de tip deschis. De asemenea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport.

Amintim că în urma accidentului din 17 mai 2020, un bărbat de 39 de ani, pasager într-o mașină de taxi, a murit pe loc, iar altul, aflat în același automobil, a decedat pe patul de spital. Momentul impactului a fost extrem de puternic și a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram