/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Activitatea teraselor de vară în Capitală, pe pauză. Mai mulți proprietari se plâng că nu și-au primit autorizațiile ca să lucreze legal

missing
01 mai 2021, ora 08:18

Activitatea teraselor de vară în Capitală este pusă pe pauză, deocamdată. Mai mulți proprietari de localuri se plâng că nu și-au primit autorizațiile ca să lucreze legal. Însă, chiar și așa, unii oricum au scos câteva mese și își deservesc clienții afară. Se întâmplă din cauza unor dispute între consilierii municipali. În timp ce primarul general dă vina pe cei de la PAS că nu au votat și nu au semnat regulamentul nou, care prevede cum trebuie să activeze terasele, consilieri acuzați au o explicație. Vor ca din document să fie scoasă prevederea că și gheretele pot amenaja terase, cu care nu sunt de acord.

Agenții economici din domeniul HoReCa, din municipiul Chișinău, se plâng că nu-și pot primi autorizațiile pentru a-și relua activitatea, după ce au fost relaxate restricțiile antiCovid. Acest bărbat, care este proprietarul mai multor restaurante, spune că acest blocaj este nimic altceva decât lupta politică din Consiliul Municipal.

Chiar dacă nu și-a primit autorizația, bărbatul spune că deja a amenajat terasele și așteaptă o decizie a Consiliului municipal Chișinău.

Și acest bărbat este proprietarul unui local din capitală. El spune că ar fi corect să fie lăsat în vigoare Regulamentul din anii precedenți.

Vitalie Răilean este de părere că cei de la Consiliul Municipal Chișinău trebuie să susțină proprietarii de restaurante din cauza că au avut cel mai mult de suferit, dar să nu le pună bețe în roate.

Consilierul PAS, Dumitru Ivanov, a declarat, că proiectul de modificare a Regulamentului, pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Potrivit lui Dumitru Ivanov, consilierii PAS nu au susținut acest proiect.

De cealaltă parte, consilierul din partea socialiștilor, Dinari Cojocaru, susține că proiectul a fost votat, doar că nu a fost semnat.

Potrivit consilierilor, îndată după sărbătorile pascale, aceștia se vor întruni în ședință, pentru a lua o decizie în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram