După ce săptămâna trecută o companie petrolieră a majorat prețurile la combustibil, alte două rețele de benzinării au afișat la panou prețuri mai mari. În aceste condiții, prețul pentru benzina cu cifra octanică A95 ajunge aproape la 20 de lei. 

Astfel, prețul a fost majorat cu aproximative 0,67 de bani. Pentru un litru de benzină șoferii trebuie să scoată din buzunar 19,94 de lei sau 19,95 de lei.

Totodată, au fost afișate prețuri mai mari și pentru motorină, care a fost majorat cu aproximativ 0,30 de bani.

Pe pagina oficială a unei rețele de benzinării se arată că prețurile au fost actualizate pe data de 30 de aprilie curent.

Săptămâna trecută, o altă rețea de benzinării din Republica Moldova a afișat prețuri mai mari la carburanți. Astfel, șoferii urmau să achite 20 de lei pentru un litru de benzină A95, iar 20,80 de lei pentru un litru de benzină A98.

Așadar, conform prețurilor afișate de stația de alimentare, gazul lichefiat a ajuns să coste în jur de 11 lei și 35 de bani pentru un litru, iar motorina – 16 lei și 35 de bani.

Scumpirile în lanț ale carburanților au început la mijlocul lunii decembrie și nu au mai încetat. Prima dată, prețurile au crescut, în medie, cu 60 de bani. La mijlocul lunii ianuarie au fost anunțate prețuri și mai mari, iar ultima scumpire a carburanților a avut loc pe 12 martie. Prin urmare aceasta este a șaptea oară când petroliștii modifică prețurile la panou.

Amintim că astăzi, deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat convocarea de urgență a Comisiei parlamentare Economie, pentru a audia conducerea ANRE și Consiliului Concurenței în legătură cu majorările la carburanți din ultima perioadă.

/VIDEO/ Încă o scumpire la carburanți? O rețea de benzinării din țară a afișat prețuri mai mari

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!