Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a înregistra un bloc electoral, care se va numi „Renato Usatîi. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către Renato Usatîi, după ce a depus actele necesare la CEC. 

„Astăzi am venit la CEC pentru a înregistra un bloc electoral. Acum câteva zile consiliile Partidului Nostru și Partidului Patria au decis să fie creat un bloc electoral. Blocul electoral se va numi blocul electoral „Renato Usatîi””, a declarat Renato Usatîi.

„Urmează să fie înregistrate mai multe blocuri pentru a fi induși în eroare cetățenii. Pentru a evita orice fel de provocări, noi cu colegii am decis să mergem cu blocul „Renato Usatîi”. Nu se vor crea confuzii cu numele meu. Va fi o campanie foarte murdară”, a adăugat acesta.

Usatîi a menționat că săptămâna viitoare va prezenta lista cu numele persoanelor care vor face parte din blocul electoral, dar și programul.

Precizăm că alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc pe data de 11 iulie curent. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a dizolvat Legislativului pe date de 28 aprilie curent. Decretul prezidențial a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Anterior, la scrutinul parlamentar din 2014, Renato Usatîi, care a candidat de pe listele Partidului Patria, a fost scos din cursa electorală. Atunci, în baza unei sesizări de la poliție, Partidul „Patria” a fost acuzat că a folosit în campania electorală mijloace bănești cu proveniență din străinătate. Curtea de Apel a decis a doua zi scoaterea formațiunii din cursa electorală.

În august anul trecut, Partidul „Patria” a obținut câștig de cauză la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Judecătorii au ajuns la concluzia că Partidul „Patria”, al cărei cap de listă a fost Renato Usatîi, a fost exclus ilegal din cursa pentru alegerile parlamentare din 2014.

Și Curtea Supremă de Justiție a dat câștig de cauză pentru Partidul „Patria”, pe listele căruia Renato Usatîi s-a înscris în anul 2014 pentru un fotoliu de deputat. CSJ și-a anulat propria decizie luată în urmă cu aproape șapte ani, precum și pe cea a Comisiei Electorală Centrală și Curții de Apel Chișinău de a exclude atunci formațiunea politică din cursa pentru parlamentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!