/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

AUR și-a anunțat intenția de a participa la alegerile parlamentare anticipate din Moldova

05 mai 2021, ora 12:20

Partidul politic Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut miercuri, 5 mai, de către reprezentanții partidului în cadrul unui briefing de presă susținut în Parlamentul României.

Copreședintele partidului AUR, George Simion, a anunțat că partidul a fost deja înregistrat în R. Moldova cu aceeași siglă și denumire înregistrați. „Vrem să avem parlamentari unioniști în ambele Parlamente, de aceea candidăm”, a declarat George Simion.

Simion a mai precizat că formațiunea pe care o reprezintă se implică în politică pe ambele maluri ale Prutului, pentru că își doresc unitatea poporului român.

În urma alegerilor parlamentare din România, care au avut loc la sfârșitul anului trecut, AUR, al cărui co-fondator este George Simion, a intrat în Parlament, reușind să obțină 14 mandate la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram