/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere, promulgată. Sandu: „Este un semnal dat jucătorilor de pe piață”

missing
05 mai 2021, ora 18:24

Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată de către președinta Maia Sandu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa statului, menționează că necesitatea de a plafona prețurile la carburanți vine ca urmare a înţelegerilor de cartel de pe piaţa petrolieră.

„Azi am promulgat Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere. În urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie 2021 am recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal pentru plafonarea prețurilor. Necesitatea de a plafona prețurile la produsele petroliere prin lege vine ca urmare a înţelegerilor de cartel pe piaţa petrolieră şi inacțiunilor Consiliului Concurenței. Legea venită de la Parlament este una slabă, aceasta conține prevederi confuze, probabil introduse acolo intenționat de anumiți deputați, dar am decis că e mai bine să o semnez așa cum este și să venim cu redactări imediat după alegeri”, a scris președinta Sandu.

Șefa statului susține că legea urmează să fie revizuită și îmbunătățită de următorul Parlament. Mai mult ca atât, Sandu menționează că promulgarea acestei legi este un semnal dat jucătorilor de pe piață și politicienilor care apără interesele unor grupuri.

„Următorul Parlament va trebui să îmbunătățească această lege și, împreună cu Guvernul, să facă ordine în domeniu. În special, voi recomanda deputaților să modifice prevederile care se referă la modul de plafonare a prețurilor la gaz lichefiat, să racordeze legea la standardele de calitate, să corecteze formula utilizată în lege, în care se face confuzie între volum și masă.

Promulgarea legii este un semnal dat jucătorilor de pe piață, instituțiilor menționate și politicienilor care apără interesele unor grupuri că scumpirile nejustificate și îmbogățirea ilegală a unor persoane pe spatele celor mulți nu mai sunt tolerate”, precizează șefa statului.

După ce săptămâna trecută o companie petrolieră a majorat prețurile la combustibil, alte două rețele de benzinării au afișat la panou prețuri mai mari. În aceste condiții, prețul pentru benzina cu cifra octanică A95 ajunge aproape la 20 de lei.

Totodată, săptămâna trecută, o altă rețea de benzinării din Republica Moldova a afișat prețuri mai mari la carburanți. Astfel, șoferii urmau să achite 20 de lei pentru un litru de benzină A95, iar 20,80 de lei pentru un litru de benzină A98.

Precizăm că, marți, 4 mai, deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari a solicitat convocarea de urgență a Comisiei parlamentare Economie, pentru a audia conducerea ANRE și Consiliului Concurenței în legătură cu majorările la carburanți din ultima perioadă.

Se pare că majorările la carburanți nu se opresc. Alte două rețele de benzinării din țară au afișat prețuri mai mari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram