/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

Nemerenco susține că Ministerul Sănătății ar trebui să anunțe etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. „Țara dispune de vaccin suficient ca să ne imunizăm cu toții”

missing
07 mai 2021, ora 13:10

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco susține că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) ar trebui să anuleze programările la vaccinare împotriva COVID-19 și să anunțe inițierea celei de-a treia etape de vaccinare în țara noastră. Nemerenco motivează că există suficiente doze de ser, iar pentru a grăbi procesul să fie organizate cât mai multe centre de vaccinare.

În postarea sa, consiliera prezidențială în domeniul sănătății susține că dozele de vaccinuri care au fost aduse și care continuă să vină în Republica Moldova se datorează în mare parte dialogului președintei Maia Sandu cu omologul său de la București, Klaus Iohannis, și cu premierul român, Florin Cîțu.

„Astăzi în țară vor intra încă 100.000 doze de vaccin, donație din partea României și tot în aceste zile România a aprobat să ne re-vândă câte 200.000 doze de vaccin pe lună exact la prețul procurat atât cât va fi necesar. Comisia Europeană a aprobat acest contract, Republica Moldova fiind prima țară care a beneficiat de această procedură. Iar toate acestea au fost posibile doar datorită dialogului permanent al Doamnei Președinte cu Klaus Iohannis, Președintele României , cu Florin Cîțu, Prim Ministrul României și oficiali europeni”, susține Nemerenco.

În context, consiliera sugerează Ministerului Sănătății să anunțe etapa a treia de imunizare pentru toți doritorii, iar pentru un proces cât mai eficient, propune deschiderea mai multor centre de vaccinare.

„Astăzi țara dispune continuu de vaccin suficient pentru ca să ne vaccinăm cu toții. Ministerul Sănătății ar fi bine să anuleze toate înscrierile în liste, programările, și să anunțe etapa a 3 deschisă pentru toți doritorii, organizând cât mai multe centre de vaccinare, inclusiv mobile. Vă încurajez să mergeți la medicul de familie sau direct la centrele de vaccinare pentru a vă vaccina. Sănătate multă să aveți și până nu ne vaccinăm suficient de mulți, vă îndemn să avem în continuare grijă de noi și cei din jur – să purtăm mască și să păstrăm distanța”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a primit o donație din partea Guvernului României de peste 21 de mii de doze de ser AstraZeneca. Campania de vaccinare este împărțită în trei etape, iar potrivit ultimelor date oferite de MSMPS, aproximativ 172 de mii de persoane au fost imunizate.

Record la imunizare. Câte doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate astăzi

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram