Oleg Voronin nu se lasă! Fiul fostului președinte, Vladimir Voronin, continuă războiul cu Banca Națională a Moldovei, după ce, în 2019, aceasta a decis să suspende drepturile familiei sale asupra acțiunilor Fincombank. Astăzi, urma să aibă loc o ședință de examinare a recursului, depus împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău de anul trecut, prin care a fost declarată inadmisibillă solicitarea lui Oleg Voronin de chemare în judecată a Băncii Naționale și anularea hotărârii sale, însă aceasta a fost amânată pentru finele lunii curente. BNM nu a venit, deocamdată, cu o reacție. O reprezentantă a instituției ne-a cerut în acest sens o solicitare în scris.

Astfel, a fost amânată ședința de examinare a recursului depus împotriva unei decizii, de anul trecut, a Judecătoriei Chișinău. Prin respectiva decizie era declarată inadmisibillă solicitarea lui Oleg Voronin de chemare în judecată a BNM și anularea hotărârii sale, din 2019, prin care au fost suspendate drepturile acțiunilor familiei sale de la Fincombank.

„Este vorba de examinarea recursului împotriva Judecătoriei Ciocana, depusă de către părțile interesate, persoane puse sub învinuire pe o cauză penală, în legătură cu acțiunile Băncii Naționale. Este avocatul care îi reprezintă interesele”.

De partea cealaltă, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, a declarat pentru TV8 că procurorul din acest dosar nu s-a prezentat din motiv că au existat cele două cereri ale avocaților părților, de amânare a ședinței.

SERGIU GAVAJUC, avocat Oleg Voronin: „La moment, sunt la examinare, la Curtea de Apel Chișinău, a fost contestată ordonanța de clasare. Astăzi, din ceea ce mi-a comunicat procurorul, de către alți avocați au fost depuse demersuri privind amânarea ședinței, iar procurorul a fost informat de către consultantul judecătorului cu privire la momentul respectiv”.

Amintim că, la începutul lunii ianuarie 2019, Banca Națională a Moldovei a emis o hotărâre, prin care Oleg Voronin şi familia sa, dar și alți acționari ai Fincombank au fost acuzați de faptul că au acționat concertat în raport cu BNM. Astfel, acțiunile acestora de la Fincombank au fost suspendate. Iar pentru că, timp de jumătate de an, familia Voronin nu a reușit să le vândă, acțiunile au fost expuse spre vânzare la Bursa de valori. În acest sens, în ianuarie anul trecut, Oleg Voronin s-a adresat cu cerere de chemare în judecată a Băncii Naţionale, solicitând anularea integrală a deciziei Băncii din 2019. Anterior, acesta a acuzat BNM că i-ar fi provocat un prejudiciu de circa 120 de milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!