/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

Reacția PCCOCS la ultimele imagini în care apare judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, care ar fi fost răpit din centrul Capitalei

missing
17 mai 2021, ora 12:14

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) s-a autosesizat pe marginea imaginilor apărute în spațiul public cu fostul judecător ucrainean Nicoale Ceaus, în care declară că este bine, însă nu  oferă detalii despre locul aflării. 

„Imaginile video apărute în spațiul public, care vizează cazul ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus sunt în proces de verificare de către organul de urmărire penală și de către cel care asigură activitatea specială de investigație pe dosarul răpirii acestuia. Cu privire la evoluțiile pe dosar, urmărirea penală este în plină desfășurare, iar cele două persoane investigate în această cauză se află în stare de arest”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

Precizăm că, fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus a dat semne de viață pentru prima dată de la presupusa lui răpire, din centrul Chișinăului. Ex – magistratul a postat un video pe un canal de telegram, în care spune că este bine și își cere scuze de la familie pentru ce s-a întâmplat. Ceaus nu a spus unde se află, dar a menționat că se va întoarce într-un final în Ucraina unde va da declarații, împreună cu avocații săi.

Amintim că Nicolae Ceaus ar fi fost răpit din centrul Chișinăului la începutul lunii aprilie. Pe acest caz, oamenii legii au pornit o anchetă și chiar au reținut două persoane care ar fi implicate în dispariția fostului magistrat din Ucraina. Cazul este investigat și de o comisie specială parlamentară.

Nicolae Ceaus a fugit în anul 2016 de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram