/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Franța redeschide cafenelele și restaurantele. Care sunt noile reguli

missing
19 mai 2021, ora 13:00

Cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa s-au redeschis începând de miercuri, după ce autoritățile au decis să relaxexe restricțiile.

Restaurantele se deschid la doar 50% din capacitate și doar pe terase, primirea clienților la interior fiind în continuare interzisă, scrie BBC. De asemenea, localurile nu pot primi mai mult de șase clienți la o masă.

Cinematografele și teatrele vor putea fi ocupate doar în proporție de 35%, până la maximum 800 de spectatori.

Ora de intrare în casă nu mai este 19.00, ca până acum, ci s-a revenit la ora 21.00.

Unii experți medicali se arată îngrijorați de numărul zilnic de infectări, care este în jur de 13.000, însă cifrele sunt departe de nivelul de 40.000 de cazuri noi zilnic, câte se înregistrau luna trecută.

Campania de vaccinare s-a accelarat în ultima perioadă, Franța ajungând la peste 20 de milioane de oameni vaccinați cu cel puțin o doză, dintre care 9 milioane au primit amebele doze.

Franța a început relaxarea restricțiilor pe 3 mai, când au putut fi reluate călătoriile interne, oamenii având voie să parcurgă distanțe mai mari de 10 kilometri față de casă fără adeverință. De asemenea, s-au redeschis

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram