Cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa s-au redeschis începând de miercuri, după ce autoritățile au decis să relaxexe restricțiile.

Restaurantele se deschid la doar 50% din capacitate și doar pe terase, primirea clienților la interior fiind în continuare interzisă, scrie BBC. De asemenea, localurile nu pot primi mai mult de șase clienți la o masă.

Cinematografele și teatrele vor putea fi ocupate doar în proporție de 35%, până la maximum 800 de spectatori.

Ora de intrare în casă nu mai este 19.00, ca până acum, ci s-a revenit la ora 21.00.

Unii experți medicali se arată îngrijorați de numărul zilnic de infectări, care este în jur de 13.000, însă cifrele sunt departe de nivelul de 40.000 de cazuri noi zilnic, câte se înregistrau luna trecută.

Campania de vaccinare s-a accelarat în ultima perioadă, Franța ajungând la peste 20 de milioane de oameni vaccinați cu cel puțin o doză, dintre care 9 milioane au primit amebele doze.

Franța a început relaxarea restricțiilor pe 3 mai, când au putut fi reluate călătoriile interne, oamenii având voie să parcurgă distanțe mai mari de 10 kilometri față de casă fără adeverință. De asemenea, s-au redeschis

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!