Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute și schimbate în Germania. Un acord în acest sens ar putea fi semnat în cel mai scurt timp. Despre aceasta a anunțat șefa statului Maia Sandu la întrevederea pe care a avut-o la Berlin cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

„Un subiect important pentru cetățenii noștri este recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere. Negocierile pentru semnarea unui Acord pe permise urmează să înceapă în viitorul imediat. Apreciem disponibilitatea autorităților germane de a renunța la obligativitatea examenului teoretic la conversiunea permisului moldovenesc pe un permis german”, a spus Maia Sandu.

Printre cele mai importante subiectele discutate de către cei doi șefi de stat se mai numără situația politică și securitatea din regiune și suportul Germaniei pe plan economic.

Maia Sandu a adăugat că această vizită este o bună oportunitate de reconfirmare a importanței pe care Republica Moldova o atașează relației cu Germania, și de relansare a acestei relații, în interes comun.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!