/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ PAS anunță că lansează o campanie corectă: „Nu o să atacăm partide cu viziuni similare”

missing
19 mai 2021, ora 12:19

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate anunță că pornesc o campanie electorală corectă și liberă, condamnând atacurile, acțiunile de corupere și informațiile false. În acest sens, în cadrul unei conferințe de presă, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a menționat că „formațiunea pe care o reprezintă nu va ataca partide care au viziuni similare cu ale noastre”.

„E crucial ca că în aceste alegeri să avem un scrutin corect și liber. Este esențial ca vocea fiecărui cetățean să fie exprimată liber, iar noul parlament să fie reprezentativ și curat. În acest sens, este important să desfășurăm o campanie corectă, fără atacuri, fără falsuri, fără denigrare și fără acțiuni de corupere. Instituțiile să asigură că sancționează pe cei care încalcă norma electoral”, a menționat Igor Grosu.

În context, liderul interimar al PAS a spus că „Partidul Acțiune și Solidaritate pornește o campanie corectă. Doar o campanie corectă poate respecta drepturile cetățenilor. PAS accentuează că inamicii noștri sunt hoții și grupările care susțin personaje corupte, inclusiv din partide politice. Lupta noastră este cu ei, cu cei care au sărăcit această țară timp de zeci de ani. PAS nu va ataca partide care au viziuni similare cu ale noastre, pentru că oamenii s-au săturat de certuri. Ne angajăm să luptăm corect într-o luptă dreaptă. Condamnăm atacurile murdare, denigrările, dezinformările, distribuirea știrilor false, deteriorarea materialele electorale ale concurenților. Aceasta practici sunt folosite de cei fricoși și slabi, care se tem de voturile cetățenilor”.

Grosu a făcut un apel către membrii Comisiei Electorale Centrale, îndemnându-i să nu se lase influențați de presiuni. Totodată, Igor Grosu a îndemnat susținătorii PAS „să dea dovadă de înțelepciune și calm.”

Amintim că PAS a anunțat că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie pe cont propriu. Ulterior, reprezentanții formațiunii și-au prezentat lista cu care vor merge la anticipate. Astfel, în fruntea listei se află președinte interimar al PAS, Igor Grosu, fiind urmat de Natalia Gavrilița,Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Andrei Grosu, Liliana Onofrei-Nicolăiescu, Doina Gherman, Nata Albot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram