/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cavcaliuc, privind anunțul PG în dosarul „verde de briliant”: Scopul acestor acțiuni este unul exclusiv politic

21 mai 2021, ora 17:35

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) regretă că Procuratura Generală s-a lăsat antrenată în jocurile politice ale unor forțe de la guvernare, care prin dosare la comandă încearcă să elimine din cursa electorală concurenți incomozi pentru acestea. Declarația aparține liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, după ce Procuratura raionului Sîngerei a anunțat că cauza penală în dosarul „verde de briliant” este în stadiu de finalizare.

Precizăm că, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a fost citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul „verde de briliant”, cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Procuraturii Generale (PG) Maria Vieru, „cauza penală este în stadiu de finalizare”.

Președintele partidului PACE a fost citat la Procuratura raionului Sângerei pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată, însă acesta a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Amintim că, vicepreședintelui raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE în seara de 6 aprilie curent. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram