/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ A fost publicată lista integrală a candidaților blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Furculiță pe poziția 13, iar Bolea pe 21

missing
21 mai 2021, ora 16:57

A fost făcută publică și lista candidaților la anticipate a blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Documentul a fost făcut public de către Comisia Electorală Centrală. Astfel, pe listă se regăsesc 102 candidați atât membri ai PSRM, cât și membri ai PCRM. 

După cum se anunțase anterior, în capul listei se află Vladimir Voronin, liderul PCRM, fiind urmat de către președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Pe listă se regăsesc și actuali membri ai fracțiunii parlamentare PSRM. Astfel, liderul fracțiunii, Corneliu Furculiță, este pe poziția 13, iar deputatul PSRM Vasile Bolea se regăsește sub numărul 21 în listă. Din listă nu lipsește nici Vladimir Odnostalco,Petru Burduja și Radu Mudreac.

Vedeți mai jos lista integrală a blocului PCRM-PSRM:

Astăzi, 21 mai, blocul Comuniștilor și Socialiștilor, alături de alți cinci concurenți electorali, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, a fost înregistrat oficial în cursa electorală. 

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a primilor șase concurenți electorali. Aceștia au depus pe data de 14 mai documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În urma tragerii la sorţi, CEC a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:
1.    Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
2.    Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
3.    Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
4.    Partidul Politic „Șor”;
5.    Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
6.    Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Amintim că liderii celor două partide au făcut front comun, deși până nu demult cei doi politicieni se aflau pe baricade. Supărările dintre ei au început acum aproape zece ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi, au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte.

În tot acest timp, liderul comuniștilor, cu fiecare ocazie, i-a adresat replici tăioase și critici dure lui Dodon, pe care l-a numit trădător. Și cel din urmă urmă i-a răspuns cu declarații usturătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram