/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Câte puncte a acumulat Moldova la Eurovision și votanții cărei țări au fost cei mai generoși

missing
23 mai 2021, ora 14:28

Republica Moldova s-a clasat pe locul 13 la ediția Eurovision din acest an,  de la Rotterdam. Reprezentanta ţării noastre, Natalia Gordienko a acumulat 115 puncte cu piesa „Sugar”.

În urma televotingului, țara noastră a obținut 62 de puncte, cele mai multe, 12 la număr, fiind din partea Republicii Cehe și României, iar cele mai puține din partea, Greciei, Georgiei, Italiei, cu două puncte fiecare, și Azerbaijan – un punct. Votanții din Portugalia au oferit cumulativ opt puncte, Albania și Franța – șapte, San Marino – șase și Rusia – trei puncte.

Din partea juriului au fot acordate 53 de puncte. Cele mai multe au fost din partea Rusiei și Bulgariei – 12 puncte, urmate de Grecia – zece puncte, Azerbaijan – opt puncte, România – șase puncte, San Marino – cinci puncte.

Amintim că pe scena de la Rotterdam solista a avut parte de un mic incident, după ce în timpul prestației, artista a rămas fără microfon.

Cel mai bun rezultat al Republicii Moldova la concursul internațional Eurovision a fost înregistrat de formația SunStroke Project în 2017, cu piesa „Hey, Mamma!”. Atunci, țara noastră s-a clasat pe locul 3 obținând un număr record de puncte (374) în finala Eurovision de la Kiev, Ucraina.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram