Peste 4000 de oameni s-au imunizat în cadrul maratonului universitar de imunizare „De la student la student”, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care a durat  54 de ore.

Potrivit informațiilor, în total au fost vaccinați 4068 de cetățeni, dintre care 2500 cu Pfizer, 1188 cu AstraZeneca și 380 cu Sinopharm.

„Ne-am conjugat eforturile și am demonstrat că se poate! Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este un exemplu elocvent de profesionalism, competență și responsabilitate socială. În aceste zile, oamenii au demonstrat deschidere pentru vaccinare, iar acest lucru este cel mai important. Este necesar să acționăm pentru a promova imunizarea în rândul populației, doar așa vom putea ieși din această criză de sănătate publică”, a declarat rectorul Universității Emil Ceban, la închiderea maratonului.

„V-ați afirmat ca adevărați profesioniști și ați confirmat încă odată faptul că sunteți cei mai buni dintre cei mai buni!, iar noi, profesorii voștri, suntem mândri de voi și siguri în ziua de mâine! Sperăm că alături de voi, medicina autohtonă are viitor aici, acasă”, a adăugat Emil Ceban.

Conducerea USMF „Nicolae Testemițanu” a anunțat că va asigura și rapelul în perioada 11-13 iunie – cu vaccinul Sinopharm și Pfizer și la 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

În cadrul maratonului au fost implicați 12 medici de familie și 24 de asistente medicale de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, 39 de medici-rezidenți de la specialitatea Anesteziologie și terapie intensivă și Medicină de familie, precum și 118 studenți-voluntari, inclusiv de la specialitatea Asistență medicală generală, care au asigurat logistica și înregistrarea și au participat nemijlocit la vaccinare. Procesul a fost monitorizat permanent de cadre științifico-didactice de la catedrele clinice și personal administrativ. În total, circa 400 de membri ai comunității universitare au fost antrenați în buna organizare și desfășurare a evenimentului.

Maratonul s-a desfășurat în perioada 21-23 mai, în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!