/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Presa din Belarus, tot mai cenzurată. Lukașenko interzice prin lege transmisiunile live de la protestele neautorizate

missing
24 mai 2021, ora 13:04

Presa din Belarus, tot mai cenzurată. Președintele Alexandr Lukașenko a semnat mai multe amendamente pentru a întări legile privind mass-media și evenimentele publice, informează tvrain.ru, cu referire la agenția de stat din Belarus.

Mai exact, jurnaliștilor li se interzice să facă transmisiuni în direct de la protestele necoordonate din timp și să posteze sondaje pe teme socio-politice fără permisiunea statului.

În plus, cetățenilor le este interzis să colecteze bani pentru a plăti amenzile puse pentru participarea la mitinguri, iar pentru a organiza acțiuni de protest este necesar un permis de la autoritățile locale. Totodată, jurnaliștilor în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu li se interzice să organizeze acțiuni de protest și să participe la ele.

Amintim că, Roman Protasevici, cofondatorul canalului de Telegram NEXTA din Belarus, a fost reținut pe aeroportul din Minsk. Acesta se afla la bordul avionului Ryanair, care a aterizat de urgență din cauza unui anunț precum că nava ar fi fost minată.

Precizăm că, alegerile prezidenţiale desfăşurate în august trecut în Belarus au fost considerate pe scară largă de către belaruşi ca fiind fraudate de către regim. Sute de mii de persoane au protestat împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Uniunea Europeană şi SUA au impus sancţiuni împotriva regimului de la Minsk în urma violenţelor excesive utilizate de forţele de securitate împotriva manifestanţilor paşnici. Opoziţia o consideră pe Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Lukaşenko în alegeri, drept învingătoarea scrutinului prezidenţial din vara trecută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram