Presa din Belarus, tot mai cenzurată. Președintele Alexandr Lukașenko a semnat mai multe amendamente pentru a întări legile privind mass-media și evenimentele publice, informează tvrain.ru, cu referire la agenția de stat din Belarus.

Mai exact, jurnaliștilor li se interzice să facă transmisiuni în direct de la protestele necoordonate din timp și să posteze sondaje pe teme socio-politice fără permisiunea statului.

În plus, cetățenilor le este interzis să colecteze bani pentru a plăti amenzile puse pentru participarea la mitinguri, iar pentru a organiza acțiuni de protest este necesar un permis de la autoritățile locale. Totodată, jurnaliștilor în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu li se interzice să organizeze acțiuni de protest și să participe la ele.

Amintim că, Roman Protasevici, cofondatorul canalului de Telegram NEXTA din Belarus, a fost reținut pe aeroportul din Minsk. Acesta se afla la bordul avionului Ryanair, care a aterizat de urgență din cauza unui anunț precum că nava ar fi fost minată.

Precizăm că, alegerile prezidenţiale desfăşurate în august trecut în Belarus au fost considerate pe scară largă de către belaruşi ca fiind fraudate de către regim. Sute de mii de persoane au protestat împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Uniunea Europeană şi SUA au impus sancţiuni împotriva regimului de la Minsk în urma violenţelor excesive utilizate de forţele de securitate împotriva manifestanţilor paşnici. Opoziţia o consideră pe Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Lukaşenko în alegeri, drept învingătoarea scrutinului prezidenţial din vara trecută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!