/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ „Ați făcut un show politic, organizarea e la pământ”. Scandal la inaugurarea punctelor de vaccinare mobile în PMAN

missing
26 mai 2021, ora 17:41

Centrul de vaccinare, amenajat într-o unitate de transport public, a fost lansat astăzi cu scandal. După ce au aflat că va fi disponibil serul Pfizer, mai mulți oameni au venit din timp și au prins rând, însă medicii le-au spus că vor începe imunizarea doar după ce primarul va veni la fața locului și va prezenta proiectul în fața presei. Revoltată și ținută de polițiști, o femeie care aștepta deja de câteva ore să fie vaccinată, i-a reproșat lui Ion Ceban că face show politic, lucru pentru care ar trebui să-i fie rușine.

Femeia din imagini s-a arătat revoltată că aștepta să fie vaccinată de mai bine de trei ore, iar medicii, deși aveau deja totul pregătit, refuzau să înceapă procesul de imunizare, până la venirea primarului. La un moment dat, femeia chiar a fost ținută de poliție, care a încercat să aplaneze conflictul, în timp ce șeful adjunct al Direcției Sănătate a acuzat-o că a venit să facă spectacol.

„Ați făcut un show politic. Atât. Pentru dvs, nu pentru noi. Uitați-vă câtă lume este, ați făcut rău organizarea. – Dvs faceți show politic”.

Primarul Capitalei, însă, a reacționat calm la aceste acuzații

Totuși, imediat după acest scandal, procesul de vaccinare a început. Așadar, imunizarea are loc într-un troleibuz și un autobuz special amenajate. Ambele vehicule au un grafic special de deplasare și vor merge în cele mai aglomerate locuri ale municipiului, pentru ca oamenii să se poată vaccina aproape de locul de trai ori serviciu. Autobuzul va circula, însă, și prin suburbii. Așa că oamenii vor putea primi serul doar atunci când transportul va staționa, pentru a evita accidentele. Cât despre sanitărie și securitate, atât troleibuzul, cât și autobuzul dețin autorizații de specialitate.

La scurt timp după începutul vaccinării, în fața troleibuzului deja s-a fost format un rând de oameni. Aceștia ne-au spus că așteaptă să se vaccineze anume cu serul Pfizer, după ce au aflat că este disponibil.

De teamă că dozele de Pfizer se vor termina și nu vor reuși să se vaccineze, așa cum s-a întâmplat și la ultimul maraton organizat la Universitatea de Medicină, oamenii au stat la coadă de la ora opt dimineața. Am încercat să aflăm câte doze de acest ser sunt disponibile, însă nimeni nu ne-a putut oferi o cifră exactă.

Lumea s-a arătat nemulțumită și de faptul că procesul decurge atât de lent.Iar unii, deși au venit la vaccinare, au recunoscut că încă au unele dubii.

Responsabilii dau asigurări, însă, că vaccinarea în transport nu se deosebește cu nimic față de cea din policlinică.

Orarul de cirulație al vehiculelor amenajate pentru vaccinarea populației poate fi accesat pe site-ul Primăriei Chișinău. Autoritățile au declarat că această campanie se va desfășura atât timp, cât va fi cerere din partea cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram