/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

După ce Sandu a declarat că membrii familiei sale sunt urmăriți, un deputat socialist cere SPPS-ului să le asigure protecție

missing
28 mai 2021, ora 15:43

După ce prețedinta Maia Sandu a declarat în platoul TV8 că membrii familiei sale sunt urmăriți de Pavel Voicu, ministrul al Afacerilor Interne, la indicația socialiștilor, Bogdan Țîrdea, deputat al fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) a solicitat Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Generale (PG) și Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) să se autosesizeze în legătură cu declarațiile făcute de Maia Sandu.

Mai mult ca atât, Țîrdea susține că s-a adresat organelor cu solicitarea de a iniția cercetările de rigoare și a cerut ca SPPS să ofere pază membrii familiei președintei Sandu.

„Suntem îngrijorați de asemenea evenimente care periclitează democrația, securitatea națională și personală a cetățenilor, inclusiv a familiei președintei Republicii Moldova. Este regretabil faptul că în 2021 observăm cazuri de filaj, urmărire, filmări ascunse și ilegale”, a declarat Bogdan Țîrdea în cadrul unui briefring de presă.

Potrivit parlamentarului, SIS urmează să informeze cine și când a urmărit familia Maiei Sandu, care din membrii familiei este supus riscului, care este scopul urmăririi, iar PG urmează să se autosesizeze. În cadrul emisiunii, șefa statului a menționat că nu va depune o plângere în acest sens la organele de drept.

Amintim că, joi, 27 mai, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, președinta Republicii Moldova a menționat că unii membri ai familiei sale sunt urmăriți la cererea socialiștilor, iar de acest lucru se ocupă ministrul de Interne Voicu.

„Avem acum tot felul de personaje care mai sunt în sistem și fac lucruri urâte. Dacă ne întoarcem la Ministerul de Interne, ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. Nu poate să mă urmărească pe mine, că am pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Este un abuz”, a menționat Maia Sandu în timpul emisiunii de la TV8.

„Nu vreau să dau mai multe detalii, dar am această informație. Se întâmplă de ceva timp, de cel puțin câteva săptămâni. Sunt urmăriți, inclusiv fizic. Se întâmplă și în raport cu alți oameni politici, care nu fac parte din Partidul Socialiștilor. Trebuie să curățăm sistemul cât de curând. Se face la indicația PSRM-ului, dacă ministrul Voicu se ocupă de asta. Nu o să depun o plângere. O să apelez la cetățeni să iasă la vot: Așa o să avem instituții care să nu permită abuzuri”, a adăugat șefa statului.

Poziția oficială asumată public a ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, este că în campania electorală atât conducerea, cât și întreg sistemul MAI, nu va comenta declarațiile politicienilor și nu va participa la ședințe sau alte activități cu tentă politică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram