Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat peste Prut pentru acte de corupție, se va regăsi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova pe lista Partidului Politic NOI. Informația a fost confirmată de către acesta pentru tv8.md. 

Ex-deputatul român a spus că va fi numărul doi pe listă, iar primul va fi președintele formațiunii, Vladimir Dachi. Menționăm că partidul a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral.

Juridic, formațiunea își are sediul într-un apartament de pe strada Bernardazzi din Chișinău, însă, de fapt, sediul central al partidului se află la Strășeni, într-o clădire unde anterior activa o bancă.

Încăperea a fost achiziționată acum o săptămână de către președintele partidului. Însă, Vladimir Dachi nu au dorit să ne spună câți bani a scos din buzunar pentru sediul central.

Anterior, fostul deputat român a spus că vrea să se înscrie în cursa pentru alegeri în calitate de candidat independent, însă a renunțat ulterior la această idee.

Recent, fostul parlamentar Cristian Rizea a fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova. Rizea este condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. El se află după gratii de la finalul anului trecut. Acesta a fost eliberat după ce a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extradată.

Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Fostul parlamentar a fost arestat la finalul anului trecut după ce i-a fost retrasă cetățenia. Autoritățile din Moldova au de luat două decizii importante: dacă îl vor extrăda în România și să lămurească situația cetățeniei moldovenești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!