/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ex-deputatul român Rizea se va regăsi pe lista unui partid la anticipate. Formațiunea a depus actele la CEC

28 mai 2021, ora 16:37

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat peste Prut pentru acte de corupție, se va regăsi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova pe lista Partidului Politic NOI. Informația a fost confirmată de către acesta pentru tv8.md. 

Ex-deputatul român a spus că va fi numărul doi pe listă, iar primul va fi președintele formațiunii, Vladimir Dachi. Menționăm că partidul a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral.

Juridic, formațiunea își are sediul într-un apartament de pe strada Bernardazzi din Chișinău, însă, de fapt, sediul central al partidului se află la Strășeni, într-o clădire unde anterior activa o bancă.

Încăperea a fost achiziționată acum o săptămână de către președintele partidului. Însă, Vladimir Dachi nu au dorit să ne spună câți bani a scos din buzunar pentru sediul central.

Anterior, fostul deputat român a spus că vrea să se înscrie în cursa pentru alegeri în calitate de candidat independent, însă a renunțat ulterior la această idee.

Recent, fostul parlamentar Cristian Rizea a fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova. Rizea este condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. El se află după gratii de la finalul anului trecut. Acesta a fost eliberat după ce a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extradată.

Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Fostul parlamentar a fost arestat la finalul anului trecut după ce i-a fost retrasă cetățenia. Autoritățile din Moldova au de luat două decizii importante: dacă îl vor extrăda în România și să lămurească situația cetățeniei moldovenești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram