/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Igor Dodon, după ce Maia Sandu a declarat că membrii familiei sale sunt urmăriți la solicitarea PSRM: „E o încercare de victimizare”

missing
28 mai 2021, ora 10:39

Liderul PSRM, Igor Dodon, neagă informațiile că ar fi cerut ministrului de Interne, Pavel Voicu, să urmărească membrii familiei președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și, la rândul lui, o învinuiește pe șefa statului de filaj al membrilor PSRM și familiei sale. 

În cadrul emisiunii sale tradiționale, Dodon a menționat că nu are nicio legătură cu urmărirea familiei Maiei Sandu și crede că declarațiile acesteia sunt o metodă de victimizare.

„Nu înțeleg de ce mă acuză pe mine, ce am cu tot asta. Sunt sigur că nu sunt niciun fel de încercări de filaj sau urmărire. Explic prin unul din două argumente de ce se întâmplă asta. Primul este încercarea doamnei Maia Sandu de victimizare în campanie, a mai făcut lucrul acesta, sau al doilea este o stare paranoică. Și cred că este și primul și al doilea. Cum să atragi atenția în campania electorală asupra unei persoane. Spui că ești filat, că ești agresat, că ești urmărit. În Republica Moldova, la moment, de filaj se ocupă SIS-ul, care este în subordinea Maiei Sandu”, a menționat Dodon.

În context, Dodon a spus că familia sa și membri ai PSRM sunt urmăriți. „Cunoaștem informație sigură, că o dată în două zile, Maia Sandu primește raport detaliat de la SIS despre ce a făcut Dodon, ce a făcut soția lui Dodon, când s-a dus copilul la grădiniță, ce fac deputații PSRM în teritoriu. Iată ce se întâmplă în Republica Moldova”, a adăugat liderul socialiștilor.

„Aceasta e o încercare de victimizare, în condițiile în care, doamna președinte cunoaște foarte bine atunci când ia raportul ce ceai a băut un ministru sau ex-președinții. Noi știm acest lucru. Și a doua parte – paranoia. Maia Sandu și-a triplat paza. (…) Ea se teme, sute de oameni sunt implicați. Eu îi cunosc la față”, a precizat Dodon.

Ieri, 27 mai, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, președinta Republicii Moldova a menționat că unii membri ai familiei sale sunt urmăriți la cererea socialiștilor, iar de acest lucru se ocupă ministrul de Interne Voicu.

„Avem acum tot felul de personaje care mai sunt în sistem și fac lucruri urâte. Dacă ne întoarcem la Ministerul de Interne, ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. Nu poate să mă urmărească pe mine, că am pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Este un abuz”, a menționat Maia Sandu în timpul emisiunii de la TV8.

„Nu vreau să dau mai multe detalii, dar am această informație. Se întâmplă de ceva timp, de cel puțin câteva săptămâni.  Sunt urmăriți, inclusiv fizic. Se întâmplă și în raport cu alți oameni politici, care nu fac parte din Partidul Socialiștilor. Trebuie să curățăm sistemul cât de curând. Se face la indicația PSRM-ului, dacă ministrul Voicu se ocupă de asta. Nu o să depun o plângere. O să apelez la cetățeni să iasă la vot: Așa o să avem instituții care să nu permită abuzuri”, a adăugat șefa statului.

L-am contactat pe ministrul de Interne, Pavel Voicu, pentru o reacție, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

/VIDEO/ Maia Sandu susține că membrii familiei sale sunt urmăriți: „Se întâmplă de câteva săptămâni”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram