/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Anticipate 2021: Partidul lui Cavcaliuc s-a lansat în campania electorală... din sicriu

missing
28 mai 2021, ora 14:49

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) s-a lansat în campania electorală într-un mod mai puțin obișnuit. Formațiunea lui Gheorghe Cavcaliuc a regizat o scenă de doliu, în curtea unei case aflate în paragină. 

Mai exact, un membru a scos capacul de pe un sicriu, în care se afla o tânără îmbrăcată în straie naționale. Fata a ieșit din sicriu, și-a pus o coroană din flori pe cap și a recitat o poezie. Toată scena s-a terminat cu aplauzele celor prezenți.

„Moldova este țara noastră. Satele noastre sunt tot mai pustii, orașele se sufocă în gunoi. Populația îmbătrânește foarte rapid. În case și pe stradă este tot mai puțină siguranță. Așa cum ați văzut realitățile din această curte, așa a ajuns și țara noastră”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Menționăm că acesta nu este primul caz când PACE a regizat scene de doliu. La începutul lunii aprilie, nemulțumiți de instituirea stării de urgență pentru 60 de zile, membrii partidului au pus un sicriu roșu pe scările Parlamentului și au ținut discursuri prin care și-au manifestat nedumerirea de acea hotărâre.

Menționăm că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie curent. Până în prezent, zece candidați electorali au fost înscriși de Comisia Electorală Centrală (CEC) în cursă.

Este vorba despre Partidul Democrația Acasă, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Blocul Electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Poliție Politică, așa a catalogat șefa statului Maia Sandu pe când era prim-ministră Direcția operațiuni speciale a Inspectoratului Naţional de Investigații (INI), care anterior a fost condusă de către Gheorghe Cavcaliuc. Aceasta a fost o structură care s-a ocupat cu monitorizarea opoziției, interceptarea convorbirilor și filmarea unor persoane.

Gheorghe Cavcaliuc a urcat rapid în ierarhia poliției, de la inspector în raionul Strășeni, în anul 2003, la cea de comisar adjunct pentru lucrul operativ al Comisariatului General al Poliției mun. Chişinău, în 2009.

La nici 30 de ani este deja șef al Direcției misiuni speciale a Departamentului de poliție, după care va conduce, aproape doi ani, Direcția nr. 5 (Direcția operațiuni speciale) a Inspectoratului Naţional de Investigații, structură care s-a ocupat şi cu monitorizarea opoziției, inclusiv cu interceptarea convorbirilor, filmarea unor persoane etc., şi care va fi lichidată în 2019, după ancheta RISE Moldova, „Ministerul Interceptărilor”

În 2014, este promovat în funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, asigurând şi interimatul funcției de şef în anii 2015-2016. În iunie 2019, după plecarea de la guvernare a Partidului Democrat, Cavcaliuc îşi dă demisia din funcţie, iar un an mai târziu se lansează oficial în politică, devenind președintele unei formațiuni nou-create – Partidul „Acasă Construim Europa”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram