/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Partidul „Puterea Oamenilor”, înființat de Ruslan Codreanu, a depus dosarul la CEC, pentru a se înregistra în cursa electorală

missing
02 iunie 2021, ora 11:15

Partidul „Puterea Oamenilor”, care a fost înființat de către fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a depus actele astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Însoțit de doar doi membri ai formațiunii, printre care și medicul pediatru Mihai Stratulat, care la alegerile parlamentarele din 2019 a candidat pe lista Partidului Democrat din Moldova, Codreanu susține că la moment țara  se dezvoltă datorită oamenilor enuziaști care au rămas și cred în viitorul acesteia.

„Pe listă sunt 50%  femei, avem încredere în ele căci femeile pot schimba lucrurile în Republica Moldova. Avem mulți tineri, studenți, tineri antreprenori. (…) Noi nu venim să runcăm cu noroi, noi nu venim să dezbinăm. Defapt, suntem ferm convinși că nu putem să construim o imagine și nu poți fi un lider politic atunci când în stânga și în dreapta arunci cu noroi și acuzații. Ba din potrivă, noi vrem să fim parte a unei societăți dezvoltate și educate. Republica Moldova astăzi se ține pe entuziaști”, a menționat fostul edil al Capitalei.”, a declarat Codreanu la CEC.

Mahai Stratulat, medic pediatru și membru al partidului, susține că vrea să devină vocea copiilor și a părinților în viitorul Legislativ.

„Vrem să fim auziți nu doar acolo de unde suntem fiecare, dar să avem posibilitatea ca glasul nostru să fie mai vocal. Întotdeauna am luptat și vom continua să luptăm pentru drepturile fundamentale ale copiilor noștri, dreptul la o asistență medicală de calitate și dreptul la o educație și un învățământ de calitate. De aceea, noi de dorim să devenim vocea copiilor și a părinților în Parlamentul Republicii Moldova”, a spus Mihai Stratulat.

Partidul „Puterea Oamenilor”, este înființat de către fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. Acesta a fost înregistrat de către Agenția Servicii Publice la 18 martie 2021.

Precizăm că, verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a șapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Până în prezent, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar șapte dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Cei nouă concurenți electorali înscriși oficial în cursă sunt – blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul PACE, Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, blocul „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul „Șor”, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Platforma Demnitate și Adevăr.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram