/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Curtea de Apel examinează astăzi contestația Blocului „Renato Usatîi” privind secțiile de vot din diaspora. Ce magistrați fac parte din complet

missing
07 iunie 2021, ora 11:06

Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze astăzi contestația înregistrată duminică, 6 iunie, de Blocul Electoral „Renato Usatîi” privind numărul mic al secțiilor de votare stabilite pentru diaspora. Despre asta a anunțat Renato Usatîi. Politicianul consideră că prin această grabă, se urmărește fraudarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. 

„Ieri dimineață am anunțat că noaptea la orele 02:00 juriștii noștri au pregătit contestația la Apel. A fost înregistrată în dimineața de 6 iunie, iar după asta încep să se întâmple lucruri foarte stranii. Noi am expediat contestația la 08.48 dimineața, iar Curtea de Apel a confirmat recepționarea contestației de pe o adresă de mail.ru de pe numele Alexandrina Sacaliuc, prin care ne informează că deja s-a stabilit data, ora și completul de judecată”, a anunțat Renato Usatîi.

Potrivit lui Renato Usatîi, completul de judecători care va examina contestația înregistrată de Blocul Electoral „Renato Usatîi” este condus de controversatul judecător de la Curtea de Apel Chișinău, Ion Muruianu.

„În afară de Muruianu, am aflat că din complet mai fac parte și alți judecători controversați. Unul din ei este Anatalie Minciună, unul dintre magistrații care a votat pentru eliminarea noastră din cursa electorală în noiembrie 2014. Acesta este un atac criminal asupra cetățenilor când tot globul pământesc știe că peste un milion de cetățeni moldoveni se află în diaspora”, consideră Usatîi.

Renato Usatîi i-a îndemnat pe cetățeni și reprezentanții partidelor politice să vină la protest la Curtea de Apel Chișinău, unde este examinată contestația privind deschiderea celor 139 de secțiii de votare peste hotarele țării, în loc de 190, atât cât a cerut Ministerul Afacerilor Externe.

Menționăm că luni, 7 iunie, și Partidul Acțiune și Solidaritate a depus o contesație similară la Curtea de Apel Chișinău.

„PAS a contestat în această dimineață la Curtea de Apel Chișinău hotărârea vădit ilegală a CEC în cazul secțiilor de votare din străinătate. Cerem în continuare CEC-ului să-și modifice hotărârea și să intre în legalitate”, a scris deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram