/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ PAS a contestat la Curtea de Apel decizia CEC privind numărul secțiilor de vot peste hotare

missing
07 iunie 2021, ora 10:45

Zis și făcut. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a contestat la Curtea de Apel Chișinău, hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de votare deschise în străinătate pentru scrutinul din 11 iulie. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„PAS a contestat în această dimineață la Curtea de Apel Chișinău hotărârea vădit ilegală a CEC în cazul secțiilor de votare din străinătate. Cerem în continuare CEC-ului să-și modifice hotărârea și să intre în legalitate”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de vot deschise peste hotare, la alegerile anticipate parlamentare din iulie.

„S-a refuzat majorarea numărul secțiilor de votare în străinătate. Considerăm că prin această hotărâre, cetățenii Republicii Moldova aflați în afară țării au fost privați de dreptul constituțional de vot”, a scris Renato Ustaîi pe pagina sa de Facebook.

Anterior, președinta Maia Sandu a criticat decizia luată cu puțin timp în urmă de CEC de a deschide 139 de secții de votare pentru moldovenii aflați în afara țării. „Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului”, a spus șefa statului,somând CEC să-și reviziuască decizia.

De partea cealaltă, secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi, susține că se încearcă intimidarea sa, iar declarațiile actorilor politici în adresa sa reprezintă niște „atacuri publice” care sunt contrare statutului membrilor Comisiei.

Amintim că, după mai bine de două ore de dezbateri aprige, Comisia Electorală Centrală (CEC) a adoptat astăzi decizia privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora. Astfel, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi deschise 139 secții de votare, tot atâtea câte au fost la alegerile prezidențiale din 2020, asta în condițiile în care Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram