/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Numărul secțiilor de votare din diaspora, modificat? CEC nu a putut lua o decizie azi și a amânat subiectul pentru marți

07 iunie 2021, ora 15:54

Comisia Electorală Centrală a amânat pentru marți subiectul privind constituirea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Membrul CEC, Dumitru Pavel a propus majorarea numărului de secții de votare din diaspora până la 154, însă nu a fost luată o decizie unilaterală, așa că subiectul va fi discutat din nou marți, 8 iunie. 

Sâmbătă, 5 iunie, Comisia Electorală Centrală a adoptat decizia privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora. Astfel, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi deschise 139 secții de votare, tot atâtea câte au fost la alegerile prezidențiale din 2020, asta în condițiile în care Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții. În cadrul ședinței s-a propus ca alternativă deschiderea a 162 de secții de votare, însă propunerea nu a fost acceptată. Secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi a explicat că trebuie păstrat numărul de 139 de secții de votare așa cum a fost la algerile prezidențiale.

Decizia a provocat o serie de nemulțumiri, iar reprezentanții mai multor partide politice, între care PAS și PPDA au protestat în fața CEC, cerând ca numărul secțiilor de votare în diaspora să fie majorat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram