/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Pauză la CA, unde este examinată contestația Blocului „Renato Usatîi”, privind secțiile de vot din diaspora. S-a cerut recuzarea lui Minciună

missing
07 iunie 2021, ora 11:55

Magistrați Curții de Apel Chișinău, care urmează să examineze astăzi, 7 iunie, contestația „Blocului „Renato Usatîi” privind reducerea numărului secțiilor de votare din diaspora până la 139, au anunțat pauză până la ora 14.30. Asta după ce reprezentanții Blocului Electoral au cerut recuzarea judecătorului Anatolie Minciună, cel care în 2014 a decis eliminarea din cursa electorală a formațiunii politice conduse de Renato Usatîi – Patria. 

„I-am cerut să se autorecuzeze. Am crezut că asre rușine și o va face. M-am convins că „șoriciul acestuia” este la fel de gros ca al unor animale de gospodărie, întrucât a spus că nu vede nicio problemă că în 2014 a participat la luarea deciziei cuiva”, a spus Renato Usatîi.

Completul de judecată care va examina contestația este condus de controversatul magistrat Ion Muruianu.

 

Menționăm că luni, 7 iunie, și Partidul Acțiune și Solidaritate a depus o contesație similară la Curtea de Apel Chișinău.

„PAS a contestat în această dimineață la Curtea de Apel Chișinău hotărârea vădit ilegală a CEC în cazul secțiilor de votare din străinătate. Cerem în continuare CEC-ului să-și modifice hotărârea și să intre în legalitate”, a scris deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram