Platforma Demnitate și Adevăr anunță un protest pe subiectul privind privatizarea Portului Internațional Liber Giurgiulești. Andrei Năstase îndeamnă oamenii să vină în fața Guvernului să susțină manifestația organizată de Platforma DA. Acțiunea este preconizată pentru astăzi, 9 iunie, ora 14:00.

„Vă așteptăm la un protest împotriva ilegalităților făcute de Agenția Proprietăți Publice (APP). Una din recentele isprăvi ale acestei agenții este este admiterea preluării contra a o mie de euro a Portului Giurgiulești”, a declarat Andrei Năstase într-o intervenție live.

Precizăm că, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a achiziționat în totalitate capitalul grupului de companii Danube Logistics (Danube Logistics Group), la 7 mai 2021. În aceste condiții, BERD a devenit unicul beneficiar efectiv al Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiulești.

„Prin această achiziție, BERD își propune să promoveze continuarea funcționării și dezvoltării cu succes a Portului Internațional Liber Giurgiulești, și va încerca să atragă investitori internaționali pentru a sprijini și dezvolta în continuare portul. BERD a sprijinit construcția și exploatarea Portului Internațional Liber Giurgiulești din 1995 și, în 2013, a înlocuit Credit Suisse ca beneficiar economic primar al funcționării portului în urma refinanțării datoriilor restante ale Danube Logistics către Credit Suisse”, spun reprezentanții BERD.

BERD este deținută de 69 de țări, inclusiv Republica Moldova, Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții. Cu investiții totale de 1,4 miliarde de euro, BERD este cel mai mare investitor străin din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!