/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

„Restartăm Moldova”. Partidul Legii și Dreptății, pe lista căruia se regăsește Durleșteanu, s-a lansat în campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie

missing
10 iunie 2021, ora 15:35

Partidul Legii şi Dreptății, pe listele căruia se regăsește fosta candidată propusă de socialiști la funcția de prim-ministră, Mariana Durleșteanu, s-a lansat în campanie și a prezentat programul electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În cadrul unei conferințe de presă, lidrul formațiunii, Nicolae Alexei, a menționat că fără a rezolva problema corupției, Republica Moldova nu va putea atrage investiții și nu se va putea dezvolta economic și social.

Candidatul numărul unu pe lista formațiunii, Mariana Durleșteanu, a anunțat intrarea partidului în campania electorală cu sloganul „Restartăm Moldova!”. Fosta ministră a finanțelor în guvernul Greceanîi, a remarcat că persoanele corupte nu au ce căuta în fotolii parlamentare şi guvernamentale.

„Am decis să formăm o echipă după calitate nu cantitate, de aceea am mers cu 56 de persoane. Echipa e formată din profesionişti cu rezultate clare atinse în cariera profesională şi cu responsabilităţi. Partidul are cinci obiective trecute în programul electoral. Justiţia este una din priorităţi, urmată de restartarea Moldovei, inclusiv a sistemului bancar, a întreprinderilor mici şi mijlocii. Este prevăzută susţinerea start-up-urilor din fonduri europene sau bani din partea statului, readucerea diasporei acasă şi implicarea ei în afaceri”, a declarat Mariana Durleşteanu.

„Vom începe cu pornirea motoarelor în economia naţională. Vom construi un model economic care va genera o economie puternică şi o dezvoltare durabilă. Pentru a mişca economia din loc, e nevoie de investiţii. Fără investiţii în nicio ţară nu se pot întâmpla lucruri bune. Dar investițiile într-o ţară coruptă nu vin. Corupţia alungă investiţiile, investiţiile fug de corupţie”, a declarat Nicolae Alexei, liderul formațiunii.

Precizăm că, la 1 iunie, Partidul Legii și Dreptății a depus actele necesare la Comisia Electorală, pentru a se înregistra în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Fosta ministră a Finanțelor Mariana Durleșteanu este în fruntea listei electorale a Partidului Legii și Dreptății, care este condus de generalul Nicolae Alexei. Pe listă se regăsesc 56 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram