/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Mariana Durleșteanu - în fruntea listei. Partidul Legii și Dreptății a publicat numele celor 56 de candidați la funcția de deputat

01 iunie 2021, ora 13:52

Fosta ministră a Finanțelor Mariana Durleșteanu este în fruntea listei electorale a Partidului Legii și Dreptății, care este condus de generalul Nicolae Alexei. Pe listă se regăsesc 56 de persoane. 

Liderul formațiunii este numărul doi pe lista electorală cu care partidul își propune să participă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Partidul Legii și Dreptății a depus la CEC setul de documente care urmează să fie înregistrat timp de șapte zile. Am prezentat și o listă de candidați. Este o listă de persoane oneste, profesioniste și integre, printre aceste persoane se regăsește și Mariana Durleșteanu. Suntem bucuroși că am convins-o să revină acasă”, a declarat astăzi liderul partidului.

Astăzi, 1 iunie, Partidul Legii și Dreptății a depus actele necesare la Comisia Electorală, pentru a se înregistra în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a șapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Până în prezent, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar șase dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Cei nouă concurenți electorali înscriși oficial în cursă sunt – blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul PACE, Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, blocul „Renato Usatîi”, PAS, Partidul „Șor”, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM și Platforma Demnitate și Adevăr.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram