/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Maratonul de imunizare de la Universitatea de Medicină continuă. Peste 2100 de oameni au fost vaccinați în prima zi

missing
13 iunie 2021, ora 10:28

Maratonul de vaccinare de „De la student la student”, organizat de Universitatea de Medicină din Republica Moldova, continuă și astăzi, 13 iunie, până la ora 18:00. Astfel, în cadrul maratonului are loc rapelul cu serul Pfizer și Sinopharm. Mai mult, pentru imunizare cu prima doză, sunt disponibile două tipuri de vaccin: AstraZeneca și Sinopharm. 

Ieri, în cadrul evenimentului, organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, au fost vaccinate 2170 de persoane, dintre care: 1934 cu Pfizer și 236 cu Sinopharm.

Totodată, alte nouă persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

Potrivit informațiilor, în procesul de vaccinare sunt antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității universitare – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

În perioada 21 -23 mai 2021, a avut loc primul maraton „De la student la student” a durat 54 de ore, fiind imunizați 4068 de cetățeni. Atunci au fost administrate 2500 de doze de Pfizer, 1188 de AstraZeneca și 380 de doze de Sinopharm.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram