Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

/DOC/ „Restituim contestația”. Decizia CEC în legătură cu sesizarea Blocului Comuniștilor și al Socialiștilor împotriva PAS

14 iunie 2021, ora 10:10
Distribuie:

Comisia Electorală Centrală anunță că a examinat solicitarea Blocului electoral al Comuniștilor și socialiștilor PAS în care afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Maia Sandu în campania electorală. 

Astfel, potrivit răspunsului, reprezentanții CEC au menționat că s-a constat că examinarea acesteia nu ține de competența Comisiei Electorale Centrale, fiind restituită.

„Prin urmare, potrivit art. 72 (1) din Codul electoral, că restituim contestația pentru a fi depusă direct la instanță”, se arată în răspuns.

În sesizarea pe care au depus-o la CEC, membrii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au solicitat ca PAS să primească un avertisment pentru că au folosit imaginea șefei statului și să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale.

Referindu-se la solicitarea depusă, PAS afirma că socialiștii s-ar folosi de fapt de imaginea președintei Sandu. „Socialiștii, neavând soluții pentru cetățeni, sunt cei care folosesc imaginea președintelui, prin promovarea minciunilor despre ea de dimineață până seara. PAS va continua programul de salvare a Republicii Moldova de hoți și de corupți, propus de Maia Sandu la prezidențiale și pentru care a primit votul unui milion de cetățeni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PAS cu referire la acuzațiile BECS.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram