/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

/FOTO/ Reprezentanții AUR au protestat în fața Ministerului de Interne. Reacția instituției

missing
14 iunie 2021, ora 15:19

Membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a pichetat astăzi, 14 iunie, sediul Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia au cerut stoparea abuzurilor și intimidărilor colaboratorilor MAI în timpul campaniei electorale. 

Reprezentanții formațiunii spun că au ieșit la protest după ce sâmbătă, 12 iunie, polițiști din Orhei „au împiedicat desfășurarea unui protest în fața Primăriei din Orhei”.

„Cu scopul de a întrerupe activitățile electorale planificate la Orhei și alte localități din raion și a intimida participanții la protestul din fața primăriei Orhei, colaboratorii IP Orhei au întocmit în privința șoferului autocarului cu care se deplasa „Caravana AUR” un proces-verbal contravențional, fără a fi prezentate probe concludente în acest sens. La solicitarea reprezentanților AUR de a prezenta probe, agentul constatator care a aplicat sancțiunea a evitat să răspundă”, au declarat aceștia.

La finalul protestului, liderul formațiunii, Vlad Bilețchi, a depus o interpelare în acest sens la Ministerul Afacerilor Interne.

În legătură cu aceste declarații, reprezentanții MAI au menționat că „este alarmantă atitudinea unor concurenți electorali care aplică duble standarde către acțiunile reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne în cazul în care reprezentanții partidelor sunt documentați în calitate de persoane care încalcă legea și în cazul în care au statut de parte vătămată”.

„Pe 12 iunie 2021, în intervalul orelor 11:20 – 12:20, autobuzul membrilor și susținătorilor Partidului Politic ,,AUR”, a fost parcat neregulamentar în fața Primăriei Orhei. Conducătorul autocarului a ignorat cerințele indicatorului rutier de interzicere și a fost sancționat pentru parcarea în loc interzis conform art.240, alin.1, Cod Contravențional, de către agentul constatator din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei”, se menționează într-o notă informativă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram