/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Virusul bate în retragere. Ambulanțele nu mai fac cozi la Centrul COVID-19 Moldexpo

missing
14 iunie 2021, ora 21:22

Virusul bate în retragere! Zero cazuri de infectări au fost înregistrate, ieri, în Chișinău, iar la Centrul Moldexpo cu profil COVID-19, acolo unde până nu demult ambulanțele făceau cozi, astăzi abia de le zărești. Mai mult, două pavilioane în care erau internați pacienții, deja sunt pustii. Directoarea Centrului de Expoziții susține că abia asteaptă ca întregul complex să revină la activitatea sa de bază, iar în acest sens a expediat și o scrisoare către Spitalul Sfânta Treime, ca să înceapă procesul de inventariere, pentru a elibera pavilioanele.

Mai mult, prin corturile de la intrare, acolo unde era amenajată recepția, acum bate vântul, iar unele pavilioane, care acum câteva luni erau pline cu pacienți, astăzi erau pustii.

Doar o singură ambulanță am suprins pe teritoriu în cele aproximativ 45 de minute cât ne-am aflat la fața locului. Lucrătorii medicali ne-au spus că trec mai rar pe aici, din cauza numărului mic de solicitări.

Între timp, directoarea Centrului Moldexpo spune că pavilioanele 2 și 3 și nu mai găzduiesc pacienți. Mai mult, aceasta susține că, aflându-se pe teritoriu, a observat o scădere semnificativă a numărului de ambulanțe, în special, în ultima lună, de când a început campania de vaccinare masivă.

Astfel, Carolina Cheper afirmă că abia așteaptă ca Centrul Moldexpo să revină la activitatea sa obișnuită, întrucât deja sunt planificate multe expoziții.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, doar două instituții medicale din Chișinău și-au mai păstrat profilul de internare COVID-19. Este vorba de Centrul de la Moldexpo și maternitatea municipală nr. 2.

Chiar și așa, edilul a precizat că spitalele rămân în alertă, iar în caz dacă numărul de cazuri va crește, instituțiile medicale vor fi gata să preia din nou pacienți bolnavi de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram