/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Reacția Partidului „Șor” cu privire la îmbrâncelile de la CMC. „O situație ieșită din comun”

15 iunie 2021, ora 17:01

Partidul „Șor” a venit cu o reacție în urma îmbrâncelilor care au avut loc marți la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) între consilierul formațiunii Serghei Burgudji și consilierul Platformei DA Andrei Năstase. 

„Situația de marți, 15 iunie, din CMC, când vicepreședintele (încă) Parlamentului, Alexandr Slusari, în mod abuziv, a ocupat tribuna centrală pentru a-și face deschis campanie electorală, este una ieșită din comun. Aceasta reprezintă o încălcare gravă a principiului constituțional al separației puterilor în stat, imixtiune în activitatea administrației publice locale, dar și un caz cras de utilizare a resurselor administrative în scopuri electorale”, se arată într-un comunicat de presă.

Menționăm că totul s-a întâmplat în timp ce deputatul Platformei DA Alexandru Slusari ținea un discurs de la tribuna CMC, fapt care l-a nemulțumit pe consilierul Partidului „Șor”.

Cu privire la acest fapt, reprezentanții Partidului „Șor” spun că asta reprezintă o încălcare gravă a principiului constituțional al separației puterilor în stat, imixtiune în activitatea administrației publice locale, dar și un caz cras de utilizare a resurselor administrative în scopuri electorale.

„Partidul „ȘOR” le solicită observatorilor naționali și internaționali să ia act de abuzurile comise marți, 15 iunie, de reprezentanții Platformei DA la ședința CMC și să ceară concurenților electorali să nu mai utilizeze resursele administrative în campania electorală”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

La ședința CMC, subiectul care a provocat îmbrâncelile a fost extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie, satul Floreni, care în prezent se află în componența raionului Anenii Noi.

De la tribuna CMC, deputatul Platformei DA a spus că fracțiunea a înregistrat un proiect de lege pe date de 9 iunie curent, care prevede modificarea legii privind organizarea administrativ-teritorială și excluderea satului Anenii Noi din componența Anenii Noi.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram